Voor wie?

Voor wie werken wij?

Wij ondersteunen startende en bestaande bewonersgroepen, corporaties en gemeenten bij allerlei vormen van gezamenlijk wonen in zelfbeheer en Wonen 2.0.

Ter voorkoming van verwarring: ook allerlei vormen van begeleid wonen worden soms woongroepen genoemd. Wij zijn echter geen zorgverleners. De woongroepen die wij begeleiden bestaan uit zelfstandige mensen die bewust kiezen om in een woonvorm te wonen waarbij ze meer met de buren delen dan in een gewoon rijtjeshuis. Je kunt hier enkele voorbeelden vinden.

Bewoners

Heb je een groep mensen bij elkaar die gezamenlijk wil wonen? Dan helpen we je graag. Hier lees je wat we zoal voor je kunnen doen.

Ook bestaande woongroepen helpen we graag, bijvoorbeeld om een boost te geven aan de gezamenlijkheid van jullie pand, om de relatie met jullie eigenaar te verbeteren, de groep of organisatie te versterken, je aannamebeleid te verstevigen of bij conflicten.

Losse individuen

We krijgen regelmatig mailtjes van mensen die nog geen groep hebben om mee te starten. We helpen je graag om mensen te vinden en samen met jou een stappenplan op weg naar je woongroep op te stellen, via het startgesprek.
We kunnen je niet alleen adviseren, maar je ook helpen om via internet en sociale media naar geschikte groepsgenoten te zoeken. Bijvoorbeeld door via ons zusterbedrijf AKA Design een website, nieuwsbrief of sociaal mediaplan voor je te maken.

Vooralsnog bemiddelen wij echter niet. We hebben zelf dus geen mensen of bestaande panden voor je, en kunnen je alleen helpen om die zelf efficiƫnt te zoeken.
Wij zijn echter wel aan het nadenken of we in de toekomst wel iets met bemiddeling kunnen doen, en bijvoorbeeld losse individuen met elkaar in contact kunnen brengen. Op dit moment is dat nog niet duidelijk. Ben je alleen en zoek je nog een groep, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief, dan brengen we je op de hoogte zodra we meer weten.

Corporaties en gemeenten

Wij hebben sterke oplossingen voor u op het gebied van leefbaarheid, sociale cohesie, diversificatie van uw aanbod, bestrijding eenzaamheid en bevordering zelfredzaamheid. Ook op het gebied van financiering en cocreatie van woonruimte helpen wij u graag.

U kunt bij ons terecht voor advies, concepten, uitvoering, lezingen en workshops.

Corporaties en gemeenten kunnen hier meer lezen over Wonen 2.0.