Anderen over mij

Wat zeggen anderen over Bas Thijs?

Bas deed het woonspreekuur al een jaar of zes toen ik en mijn medebewoners hem in 1998 om raad kwamen vragen. Zijn kennis was erg waardevol voor ons, en met zijn adviezen hadden we binnen korte tijd een fijn huis. Zijn begeleiding inspireerde me om bij het woonspreekuur betrokken te raken. Wat is er mooier dan mensen helpen om te wonen op de manier die zij zelf willen? Bas kon op dat moment nog wel iemand gebruiken, en na een paar maanden stage heb ik als volwaardig woonspreekuurmedewerker nog zes jaar naast en met Bas samengewerkt. Een erg leuke tijd waarin we nog eens zo’n honderd groepen hebben geholpen!
In die tijd waren er in het land wel meer woonspreekuren, maar veel daarvan hielden zich bijna alleen bezig met de vraag hoe je zo snel mogelijk aan een huis komt. Bas en ik vonden dat natuurlijk ook een belangrijke vraag, maar keken verder: de kern van een woongroep is immers die groep zelf, en die moet stevig zijn.
Bas is snel, slim en een jongen met veel verschillende talenten. Hij kan even makkelijk uit de voeten met groepsdynamiek en het verbinden van mensen, als met technisch-juridische taal, stappenplannen, strategie, onderhandelen en campagne voeren. Hij weet goed in te schatten wat ieders belangen zijn en wat iemand nodig heeft. En hij is erg goed in het simpel uitleggen van complexe zaken, in het aanbrengen van overzicht. Hij is voor mij een waardevolle collega geweest en een goede vriend geworden.
Ik kan iedereen die iets met gezamenlijk wonen wil, van harte aanraden contact op te nemen met Bas.
Okkel Klaver, medewerker voormalig woonspreekuur Ora et Labora

“Kritische, scherpe opmerkingsgave. Thijs is tegelijkertijd heel sensitief en genuanceerd. Ik denk dat iemand met een combinatie van deze eigenschappen tot heel veel goeds in staat is.
Maria van de Bol, conrector VWO volwassenenonderwijs

“Bas heeft een WO denkniveau en een HBO hands-on mentaliteit”
Ivana IvkoviƧ, filosofe

“Coaching (…) gaat hem goed af. (…) goede betrokkenheid (…) nieuwe, creatieve ideeĆ«n (…) hart op de juiste plek.”
Jack Heesterbeek, adjunct-directeur ROC Eindhoven

“Als beeldend kunstenaar heb ik met Bas heel goede ervaringen. Er werd accuraat gereageerd en ik werd verrast met een zeer creatieve uitvoering.”
Geny Titus, beeldend kunstenaar

“Hij heeft ons gezin gered, ik kan het niet anders zeggen. Zowel ik als mijn dochter weten op ons tachtigste nog precies wie hij is.”
ouder van ex-mentorleerlinge die anoniem wenst te blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *