Open dagen ADM

Het ADM terrein in Amsterdam wordt na 18 jaar bedreigd met ontruiming. Beleidsmakers en anderen zijn welkom op de open dagen, op vrijdag 5 juni en zaterdag 6 juni 2015.

Uitnodiging voor de Open Dagen op het ADM

Beste Heer, Beste Mevrouw,

Het ADM is een niche in de marge van de georganiseerde samenleving. Een laboratorium waar de inrichting van ons dagelijks leven als kunstvorm wordt bedreven, waar de ontwikkeling van eenvoudige en duurzame oplossingen als vanzelf gebeurt en innovatie niet trendy maar pure noodzaak is. Het ADM is een plek waar transitie wordt voorbereid. Modellen voor sociale, culturele en natuurlijke vernieuwing worden vanuit de dynamische werking van het ADM ontwikkeld en vinden via ons, de bewoners en gebruikers, een weg naar buiten, naar de meer gevestigde structuren. Werkend binnen de kunst, de zorg, het onderwijs en de bouw delen wij onze bevindingen en fascinaties, ons engagement en onze vragen met de stad, met de samenleving rondom ons.

Het ADM is de grootste en langst bestaande culturele vrijhaven van Nederland, bekend over de hele wereld vanwege bijna 18 jaar sociaal culturele vernieuwing en gastvrijheid. Het is een organisch gegroeid zelfregulerend dorp in het westelijk havengebied van Amsterdam, ontstaan vanuit het verlangen om op alle mogelijke gebieden te kunnen experimenteren. We improviseren met tijd en geld, beproeven onze plek in het ecosysteem, sleutelen aan menselijke verhoudingen en bouwen met het afval van anderen aan sculpturen, composities, warmtebronnen en transportmiddelen. In een directe interactie met onze leefomgeving creëren we zo alternatieve manieren van wonen, delen, leren en groeien.

Het ADM is een culturele zone bedreigd met ontruiming, zonder dat er concrete plannen voor ontwikkeling van het terrein zijn.

Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding zodat u zelf kunt zien hoe wij het terrein gebruiken als een levens-laboratorium.

Wanneer:

Vrijdag 5 juni 2015
15:00
16:00

Zaterdag 6 juni 2015
14:00
15:00
16:00

Wat:

Rondleiding in een kleine groep, van max 1,5 uur met pauze voor thee & cake

Zaterdag zijn er ook activiteiten voor kinderen

Reservering noodzakelijk!

Mail naar: write-us(at)admamsterdam.org met welke datum en tijd u graag mee zou willen doen en met ‘RONDLEIDING’ als onderwerp.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *