Bewoners gezocht voor ecologisch project

IEWAN, de Initiatiefgroep Ecologisch Wonen Arnhem-Nijmegen zoekt enthousiaste bewoners! 

Uit een tekst van IEWAN:

IEWAN wil ecologische woonruimte realiseren voor 50 bewoners, met veel gemeenschappelijke voorzieningen. We zijn nu in vergevorderde gesprekken met gemeente, woningcorporatie en grondeigenaars. De WBVG zal het project gaan beheren. Volgens de planning gaat de bouw in 2012 beginnen!

We gaan zo ecologisch mogelijk wonen: bouwen met hout, stro en leem; zonneboilers en -panelen; helofytenfilters etc. Er komen alleen sociale huurwoningen, die we zelf zullen gaan beheren (onderhoud, administratie, toewijzing). Er komen goede gemeenschappelijke voorzieningen en eenvoudige privéruimtes. Individueel wonen is uit! Lees meer over het project op onze website www.strowijknijmegen.nl.

We willen een gevarieerde bewonerssamenstelling, zowel qua leeftijd als qua woonvormen. We zoeken mensen die: – ecologisch willen wonen; – er bewust voor kiezen om in een woongemeenschap te wonen; – in aanmerking komen voor een sociale huurwoning (=inkomen van maximaal 33.614); – tijd, energie en zin hebben om actief te worden voor het project; – gevoel voor humor hebben en gepaste zelfspot.

Op 25 september houden we een ontmoetingsmiddag voor de toekomstige bewoners. Kijk op de site voor de details, daar kun je je ook aanmelden voor IEWAN.

Helaas is de website van Iewan regelmatig onbereikbaar. Ook nu ik dit schrijf is hij weer offline. Wil je toch informatie, dan kan de WBVG je wellicht verder helpen.

Edit: De website van IEWAN is weer goed bereikbaar. En het loopt storm!

Dit bericht is geplaatst in bewoners met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *