Plant je Vlag

Afgelopen zaterdag was er de Plant je Vlag-dag in Lent.

In Lent, vlakbij Nijmegen, is er een bijzonder project gaande. In de wijk Vossenpels worden alle creatieve doeners uitgenodigd om woon- en werkideeën aan te leveren, en om uiteindelijk zelf een woning of bedrijfsruimte te bouwen.
Maar liefst 200 woningen moeten hier verrijzen, van sociale huur tot koop. Er is ruimte voor zelf bouwen, samen bouwen (ook betaalbaar voor starters), kantoor of bedrijfsruimte aan huis, en voor tijdelijke initiatieven. Onder andere onze samenwerkingspartner de WBVG is bij het project betrokken.
Op de mooi vormgegeven website plant je vlag kun je je ideeën in de vorm van een vlaggetje in het gebied planten.

Afgelopen zaterdag was het Plant-je-Vlag-dag. Een event waarbij geïnteresseerden meer informatie konden krijgen, konden speeddaten met architecten, en waar enkele gezamenlijk-wonen projecten zich voorstelden.
Het was een prachtige zonnige dag, extra opgevrolijkt door live muziek en theater. De sfeer was gemoedelijk, en enkele honderden geïnteresseerden lieten zich voorlichten.
Ik heb zelf wat genetwerkt, maar vooral fijn bijgekletst met een paar oude bekenden, en een woongroep in oprichting wat tips kunnen geven over aannamebeleid voor nieuwe bewoners.
Ik ben erg nieuwsgierig wat voor een fantastische projecten hier allemaal gerealiseerd gaan worden!

Heb je zelf interesse om op de Vossenpels met anderen te gaan bouwen, dan is het zaak dat je daar goede begeleiding bij krijgt. Wij bieden je die graag.

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *